TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokoládés diós rudak
Csokoládés diós rudak
Recept Csokoládés diós rudak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   23.4.2017

Csokoládés diós rudak

Egyszerű csokoládés diós rudak. A receptet még az egyik kézzel irogatott receptek gyűjteményében találtam, amit még fiatal háziasszonyként kezdtem el gyűjtögetni. Megtaláltam, és elkészítettem az édességet. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a tésztájába egy kevés reszelt csokoládét raktam, de ettől szerintem még finomabb lett. Nem utoljára készítettem az édességet.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
50 g
darált dió
50 g
reszelt csokoládé
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
200 g
vaj

Csokoládés mártogató:

100 g
csokoládé
40 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, a porcukrot, vaníliacukrot, tojást és a kis kockára vágott vajat. Sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát háztartási fóliába csomagoljuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, majd mindegyik kis részt vékony henger alakúra formázzuk. A hengereket 5 cm hosszú kis részekre vágjuk.
  3. A hengereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előre előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  4. Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. A megsült diós rudak két végét belemártjuk a csokoládéba, megvárjuk, míg megdermed és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása