TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Tejszínhabbal töltött diós tekercs
Tejszínhabbal töltött diós tekercs
Recept Tejszínhabbal töltött diós tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   29.4.2017

Tejszínhabbal töltött diós tekercs

Azért szeretem ezt a receptet, mert a tésztájához csak 4 hozzávaló kell, a tészta pedig egy robotgép és süteményes lapát segítségével nagyon gyorsan, percek alatt elkészíthető. Tojáshab (tojás méretőtől függ, 4-5 darab), cukor, dió, liszt csupán ennyi kell a tésztához. A töltelék tejszínhab egy kis cukorral. Ha egy kicsit meg szeretnénk bolondítani, akkor a tejszínhabba reszelt csokoládé vagy akár darált kávé is keverhető. A végén a tejszínhabbal megkent tésztát felcsavarjuk, hűtőben pihentetjük, felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is a tejszínhabbal töltött diós roládot

Alapanyagok

Diós tekercs:

125 g
tojásfehérje
80 g
kristálycukor
30 g
darált dió
40 g
búzafinomliszt

Tejszínhabos töltelék:

250-300 ml
habtejszín (35%-os)
1-2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Először kisebb fokozaton kezdjük dolgozni a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot és ezzel párhuzamosan növeljük a fokozatot egész a maximumig.
  3. Miután a tojáshab elkészült, egy süteményes lapáttal belekeverjük a lisztet és a diót. A kész tésztát beletesszük a tepsibe, elegyengetjük. Inkább kisebb tepsit használjunk, a tészta ne legyen túlságosan vékony. Ezután 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha már kezd rózsaszínű lenni.
  4. Miután megsült, a tésztát a tepsiben porcukorral megszórjuk, átborítjuk egy tiszta sütőpapírlapra, az öreg sütőpapírt pedig eltávolítjuk.
  5. A habtejszínt a cukorral felverjük, majd rákenjük a kihűlt tésztára. A sütőpapír segítségével felcsavarjuk, majd felcsavarva hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Tállás előtt ismét porcukrozzuk, felszeleteljük és tálaljuk.
  7. TIPP: A tejszínhabba 50 g reszelt étcsokoládét is tehetünk, vagy akár frissen őrölt kávét.

Forrás: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása