TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc
A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc
Recept A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   31.5.2017

A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc

A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc nálunk az eperszezon nagy slágere. Nagyon gyorsan elkészül, a legtöbb időt az eprek becsomagolása veszi igénybe, de ha akad otthon egy-két segítő kéz, akkor ez is nagyon gyorsan megy. Gyerekeim örömmel segítenek ebben a feladatban, csak arra kell vigyázni, hogy a sok kóstolás közben nehogy elfogyjon az összes eper. Miután elkészült, kakaóval, cukorral, olvasztott vajjal tálalom, de néha még túrót is szórók rá.

Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró (kádas)
110 g
gríz (gyerekdara)
csipet só

Töltelék:

200 g
eper (vagy más gyümölcs)

Befejezéshez:

200 g
darabos túró
50 g
porcukor
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót, grízt és csipet sót alaposan eldolgozzuk. A kapott masszából kis korongokat készítünk, amibe belecsomagoljuk az epreket. Ebből a mennyiségből 8-10 gombóc készül.
  2. A gombócokat 15 percig pihentetjük, ezalatt egy edényben vizet forralunk.
  3. A gyümölcsös gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feljöttek a felszínre, még 2-3 percig főzzük.
  4. A gombócokat lecsepegtetjük, tányérra tesszük, túróval, kakaóval, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása