TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Piskótás pudingszelet
Piskótás pudingszelet
Recept Piskótás pudingszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   5.6.2017

Piskótás pudingszelet

A puha piskótatészta és a puding egyvelege mindig megörvendezteti a családot. Ezért is szeretjük annyira a piskótás pudingszeletet. Lényegében a mostoha szelet egy kicsit módosított változata ahol a piskótatészta és a puding felváltva, kis-kis adagokban kerül bele a sütőformába (és a puding nem a tésztás alapra kerül rá közvetlenül). Én most vaníliapudingot választotta, de elhihetitek, csokipudinggal és gyümölcsös pudinggal is fantasztikus – ki mit szeret. Nagyon fontos, hogy a sütit csak azután vágjuk fel, hogy teljesen kihűlt, mert ellenkező esetben a puding kifolyik. Ez az ízét nem rontja el, de nem szép látvány.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
150 g
porcukor
200 g
liszt (100 g sima + 100 g rétesliszt)
100 ml
langyos víz
100 ml
olaj

Puding:

600 ml
tej
9 kv. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
pudingpor (vanília, csoki, ami ízlik…)
vaj a sütőforma kikenéséhez
rétesliszt a sütőforma beszórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük (én kézi mixert használtam). Ezután kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a vizet és az olajat. Utoljára a kemény habbá vert tojáshabot adjuk hozzá a keverékhez, nagyon óvatosan.
  2. A pudingot megfőzzük. A tejhez hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd a pudingport. Alaposan elkeverjük, ügyeljünk arra, hogy a tej ne legyen csomós. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, sűrűsödésig főzzük.
  3. A kivajazott és liszttel beszórt sütőtálba felváltva, kis adagokban beleöntjük a tésztát és a még forró pudingot. A tésztát és a pudingot a forma közepére öntjük, és minden adag puding vagy tészta ugyanott kerül bele a tálba. Ha a puding előbb elfogy mint a tészta, akkor a maradék tésztát egyszerűen ráöntjük..
  4. A süteményt 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztaréteg el nem kezd barnulni. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása