TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában
Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában
Recept Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.6.2017

Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában

Az igazán puha és szaftos csirkehúshoz jó pác kell. A joghurtos csirkefalatok sajtos bundában esetében a pác natúr joghurt, citromlé, mustár fokhagyma és egyéb fűszerek keveréke, amitől a hús nemcsak ízes, hanem kellő mennyiségű pácolás után puha is lesz. A jó sok páccal bevont húst reszelt sajt és zsemlemorzsa keverékébe forgattam be, majd tepsiben megsütöttem. Tudom, hogy nem a legdiétásabb recept, de próbáltam a kirántást elkerülni és a felhasznált zsiradék mennyiségét elkerülni. A csirkefalatok puhák, kívül pedig ropogósak, kiváló főétel egy kis salátával és burgonyapürével tálalva.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
csirkemell vagy csirkecomb
200 g
reszelt sajt
200 g
zsemlemorzsa
150 g
vaj

Páchoz:

150 ml
natúr joghurt
1 ev. kanál
mustár
4 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
fél citrom leve
csipet chilli fűszer
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst megmossuk és felcsíkozzuk. A csirkecombot előtte kifilézzük. Ha vékonyan szeretjük, akkor a csirkehúst kiklopfolhatjuk. Az előkészített csirkehúst beletesszük a pácba, amihez az összes hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverjük. Legalább két órát pácoljuk, de akár egy éjszakán át is a pácban hagyhatjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rátesszük a zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékébe forgatott pácolt húsokat.
  3. Minden egyes hússzeletre egy darab vajat teszünk, majd a húsokat 180 fokon 45 percig sütjük. 20-22 perc elteltével a húsokat megforgatjuk. A kész csirkefalatokat burgonyával vagy salátával, esetleg más, kedvenc köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása