TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csészés mézes szelet
Csészés mézes szelet
Recept Csészés mézes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   20.6.2017

Csészés mézes szelet

Imádom a mézet, és minden olyan süteményt, amiben méz van. Legutóbb a csészés mézes szeletet készítettem, és nagy sikert arattam vele. A tészta jó sűrűre sikerült, és a méz mellett kávéval, mézeskalács fűszerkeverékkel, dióval, mazsolával és kandírozott gyümölccsel is gazdagítottam. A mazsolát előtte rumba áztattam, de ha gyerekeknek készítem, akkor ezt a lépést elhagyom. A mazsola és kandírozott gyümölcs elhagyható, és lényegében mindenki azzal teszi finomabbá, amivel csak szereti.

Alapanyagok

Hozzávalók:

1 csésze
jó erős presszó
1 csésze
méz
0,5 csésze
kristálycukor
3 db
tojás
5 ev. kanál
olaj
3 csésze
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
1 csésze
durvára vágott ió
0,5 csésze
mazsola (én előtte rumba áztattam)
ízlés szerint kandírozott gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kávét a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Így az ízek jól összeérnek, és a cukor is feloldódik.
  2. A tojásokat felverjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a kávés-cukros-mézes keveréket, a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, a rumba áztatott mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt.
  3. A tésztát (ami elég sűrű) kivajazott és liszttel beszórt tepsiben 180 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása