TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsos virágcsokor torta
Húsos virágcsokor torta
Recept Húsos virágcsokor torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   21.6.2017

Húsos virágcsokor torta

A húsos virágcsokor torta kiváló ünnepi csemegének is tökéletes. Aki nem szereti az édes tortákat, annak is örömet szerezhetünk ezzel a töltött sós finomsággal. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes. Akár a gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe, biztos örömmel szaggatják majd ki a tésztát, és töltik meg a darált húsos töltelékkel. Ha ráérzünk a „virágfejek” elkészítésének módjára, akár más tölteléket is használhatunk. A spenótos-sajtos verzió nálunk szintén nagy sláger.

Alapanyagok

Töltelék:

500 g
darált sertéshús
1 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
1 db
húsleves kocka
bors
őrölt édes pirospaprika

Tészta:

125 ml
tej
125 ml
kefir vagy natúr joghurt
7 g
porélesztő
1 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
1 db
tojás
500 g
rétesliszt
6 ev. kanál
olaj

Kenéshez:

1 db
tojás
1 ev. kanál
tej

Szükségünk lesz még:

140 g
reszelt sajt30 g%vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a tésztát készítjük el: a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük, meleg helyen megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és egy pohár vagy szaggató segítségével 7.5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki.
  4. A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húsleves kockával elkevert vizet, az őrölt pirospaprikát, majd az egészet alaposan elkeverjük és egységes masszává dolgozzuk. A tésztakorongokon elegyengetjük a tölteléket, reszelt sajttal megszórjuk, és gélbe hajtjuk. A kapott félkört a két oldalánál megfogjuk, és a két szélét egymás felé emeljük (ahogy az a fő képen is látszik). A kapott kis „virágfejeket” egy kör alakú sütőtálba tesszük (28 cm átmérőjű).
  5. A tetejét olajjal megkenjük, kendővel letakarjuk és még fél órát kelesztjük. A tojást a tejjel felverjük, és ezzel is megkenjük a csokor tetejét.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A megsült tésztát még melegében vajjal megkenjük (kb. 30 g), letakarjuk és 15 percig pihentetjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása