TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Puha cseresznyés sütemény
Puha cseresznyés sütemény
Recept Puha cseresznyés sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   22.6.2017

Puha cseresznyés sütemény

A nyár és a nagy melegek beköszöntével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a gyümölcsök és a belőlük készült sütemények. Nekem a két nagy kedvencem az eper és a cseresznye. Legutóbb a puha cseresznyés süteményt készítettem el. Szerencsére ezzel a sütivel nem tudok mellé nyúlni, a család egyszerűen imádja, és szinte még forrón képesek kikapkodni a felszeletelt sütemény a tepsiből. Igazi klasszikus, nekem nagymamám és anyukám is gyakran készítette nyáron, és remélem, a gyerekeim is sokszor készítik majd.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
kristálycukor
6 db
tojás
150 g
olaj
150 g
tej
435 g
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom héja
1 csomag
sütőpor
cseresznye vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Miután előkészítettük az alapanyagokat, azzal kezdjük, hogy a tojást a cukorral és a vaníliacukorral habosra verjük.
  2. Beledolgozzuk az olajjal elkevert tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A gyümölcsöt lisztbe beleforgatjuk, így sütés közben nem fog a tepsi aljára süppedni. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, megszórjuk a gyümölccsel és 180 fokon megsütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása