TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lágy túrógaluska
Lágy túrógaluska
Recept Lágy túrógaluska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   22.6.2017

Lágy túrógaluska

Édesen vagy sósan? Most az édes lágy túrógaluska döntöttem. A túrógaluska egyik nagy előnye, hogy sós és édes ételekhez is egyszerűen elkészíthető. Sósan köretnek, de akár főételnek is megállja a helyét (hagymával, jó sok pirított szalonnával és tejföllel), édesen pedig szintén kiadós édes ebéd vagy vacsora. Ilyenkor a tésztájába cukrot, esetleg vaníliacukrot is rakok, a kész főtt túrógaluskákat pedig vajjal meglocsolom, fahéjas cukorral megszórom, esetleg vaníliacukorral és kakaóval ízesített tejföllel locsolom meg.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 bögre
túró
2 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
2 bögre
búzafinomliszt
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Beledolgozzuk a lisztet. A tészta akkor jó, ha puha, és könnyű vele dolgozni. Az állaga még liszttel, esetleg tojással is javítható (amennyiben szükséges).
  2. A tésztából lisztes felületen hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert formázunk, majd kezünkkel kicsit lelapítjuk. Felszeleteljük, majd a kapott kis galuskákat forrásban lévő vízbe tesszük.
  3. Ha a felszínre úsztak, még további 3-4 percig főzzük, ezután szűrővel kivesszük a vízből és lecsepegtetjük, Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és már el is készült. Jó étvágyat!

Forrás: Povar

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása