TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel
Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel
Recept Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   25.6.2017

Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel

Klasszikus, puha, édes tészta, még finomabb, szintén klasszikus pudingos krémmel, mindez jó adag cukros-tejfölös keverékkel és tejszínhabbal megkenve. Ez az ellenállhataltan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel. A teteje természetesen bármilyen gyümölccsel díszíthető, és akár reszelt csokoládéval, vagy mentalevéllel, ehető színes pici díszekkel is megszórható. Hidegen tálalva a legjobb, egy jó adag kávéhoz, kakaóhoz, vagy akár édes borokhoz.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
langyos víz
4 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

1 csomag
vaníliapuding
300 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
125 g
vaj

Tetejére:

500 g
tejföl
3 csomag
vaníliacukor
500 ml
habtejszín
eper vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóinak elkeverésével klasszikus tésztát készítünk, amit 180 fokon 15-20 percig sütünk. A megsült tésztát kihűtjük, majd egy süteményes pogácsaszaggató vagy almacsumázó segítségével a tésztába lyukakat szaggatunk.
  2. A tejből és vaníliapudingből sűrű pudingot főzünk, majd még amíg forró, belekeverünk 125 g vajat. Még melegében ráöntjük a tésztára, és elegyengetjük. Tetejét a kivájt és összemorzsolt tésztával megszórjuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  3. A cukorral elkevert tejfölt rákenjük a kihűlt vaníliás-tésztamorzsalékos krémre.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, rárétegezzük a tejfölre és elsimítjuk.
  5. Saját fantáziánk szerint díszítjük, az én választásom az eperre esett.%
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása