TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával
Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával
Recept Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2016

Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával

A Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával egy nagyszerű étel, gyerekzsúrokon is megállja a helyét. Az elkészítése végtelenül egyszerű, látványos, a töltelék pedig bátran variálható. Igazi partikellék, előételnek és főfogásnak is megállja a helyét.

180 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

500 g
búza finomliszt
250 ml
tej
35 ml
olaj
3 g
porélesztő
csipet só

Töltelék (változtatható):

1 doboz
tejföl
sonka
cheddar sajt
friss csiperkegomba
pizzafűszer
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük és 2-3 órat kelni hagyjuk.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét részt kerek alakúra nyújtjuk és áttesszük egy tepsire. A küzepét bevágjuk, majd a középvonalból kiindulva 6 vonalat vágunk (mintha a pizzát 6 szeletre szeretnénk vágni) úgy, hogy a vágás végétől a tészta széléig legalább 4-5 cm sáv maradjon. Erre a sávra kerülnek a töltelékek. A cikkeket a töltelékre rakjuk, a cikkek csúcsát a tészta széléhez tapasztjuk.
  3. A pizzakoszorút még 15 percet kelesztjük, majd pedig  180 °C-on készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása