TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Habkönnyű áfonyás szelet
Habkönnyű áfonyás szelet
Recept Habkönnyű áfonyás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   27.6.2017

Habkönnyű áfonyás szelet

Az egyik vidéki látogatásom során kilátogattunk a helyi piacra, ahol a bolti ár töredékéért sikerült jó minőségű áfonyát vennem. Rögtön a habkönnyű áfonyás szelet jutott az eszembe, és este el is készítettem. A recept egyik kis csavarja, hogy a habtejszínt is beledolgoztam a sütemény tésztájába. A tetejét jó alaposan megszórtam a megtisztított áfonyával, és miután megsült az áfonyás szelet, porcukorral megszórtam. Még melegében felvágtam, és nekiláttunk az édes élvezetnek.

Alapanyagok
250 ml
habtejszín
2 bögre
kristálycukor
3 bögre
rétesliszt
4 db
tojás
1 csomag
sütőpor
áfonya
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a tésztához szükséges hozzávalókat és bele is kezdhetünk a munkába.
  2. Egy 30x40 cm nagyságú tepsit kivajazunk és liszttel beszórunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben előkészítünk egy 250 ml-es bögrét a hozzávalók pontos kiméréséhez.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük. Beleöntjük a habtejszínt, felverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát beleöntjük a tepsibe.%1%2%3
  4. A tésztára rászórjuk a megmosott áfonyát, a süteményt pedig 15-20 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, nem árt sütőnkhöz igazodni.%4%5%6
  5. Az elkészült süteményt porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása