TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Nagymamám ellenállhatatlan tejfölös-pudingos süteménye
Nagymamám ellenállhatatlan tejfölös-pudingos süteménye
Recept Nagymamám ellenállhatatlan tejfölös-pudingos süteménye
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   27.6.2017

Nagymamám ellenállhatatlan tejfölös-pudingos süteménye

Mindenkinek biztos megvan a kedvenc süteménye. Az én kedvencem a nagymamám ellenállhatatlan tejfölös-pudingos süteménye. A sütemény nemcsak nagyon puha és finom, hanem egész életre szóló élmények is kötődnek hozzá. Mamám, ahogy készíti a tésztát és főzi a krémet, az illatok a konyhában, a vidám szombat délutánok, a megismételhetetlen vakációk. Most már én késztem ezt a süteményt gyerekeimnek, és bízom benne, hogy unokáimnak is készíthetem majd nagymamámhoz hasonlóan.

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
200 g
vaj vagy margarin
150 g
porcukor
csipet só
2-3 ev. kanál
tej
1 db
tojás

Krém:

600 ml
tejföl
2 csomag
vaníliapuding
150 g
kristálycukor
500 ml
tej
1 db
citrom leve és héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A búzafinomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat (a vaj helyett margarin is használható, de én vajjal jobban szeretem), hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A kész tésztát cipó alakúra formázzuk. Ha szükséges, akkor a tésztához még adhatunk 2-3 evőkanál tejet. Ez attól függ, mekkora tojás. A kész tészta könnyen formázható, és nem törik vagy tépődik.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot fóliával letakarjuk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt, valamint a citrom levét és reszelt héját.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (20x30 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, majd rákenjük a krémet. Lefedjük a másik fél kinyújtott tésztával.
  5. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  6. Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása