TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi főtt knédli tej és tojás nélkül
Házi főtt knédli tej és tojás nélkül
Recept Házi főtt knédli tej és tojás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   8.7.2017

Házi főtt knédli tej és tojás nélkül

Egyszerű köret, egyszerű recept, ami szinte minden szaftos húsokhoz kiváló választás. Se tej, se tojás, csupán liszt, víz, cukor, só és élesztő. A tésztából formált knédliket készre főzzük, olajjal megkenjük, felszeleteljük és tálaljuk. Én nemcsak sertéshúshoz, hanem sült kacsához, sült libához is előszeretettel tálalom. Fantasztikus kiegészítője a párolt káposzta. Ha pedig édesre vágyunk, a tésztát megtölthetjük, és a tésztát vagy édes kis gombócokat gőz fölött készre pároljuk.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
rétesliszt
350 ml
langyos víz
16 g
friss élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
olaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A liszthez hozzáadjuk a vizet, a morzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Lágy állagú tésztát gyúrunk, majd meleg helyen megkelesztjük.
  2. Amikor a tészta már duplájára növekedett, 2 részre osztjuk, mindegyikből hengert formázunk és még legalább 20 percig pihentetjük.
  3. Egy nagy edényben vizet forralunk, beletesszük a knédlit, lefedjük és 20 percig főzzük. Amíg főzzük, nem emeljük fel az edény fedelét!
  4. 20 perc után kivesszük a kész knédlit, fokpiszkálóval megszurkodjuk és olajjal megkenjük. Jó étvágyat!

 

* Tipp: a tésztából akár gombócokat, vagy töltelékkel töltött tekercseket is készíthetünk. A dió, Butella, darált mák, lekvár mind-mind tökéletes töltelék. Ilyenkor a gombócokat vagy hengert gőz fölött pároljuk készre.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása