TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából
Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából
Recept Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   8.7.2017

Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

A loksa, vagyis a lepénykenyér burgonyás tésztából tényleg zseniális találmány. Önmagában is fantasztikusan finom, de akár amolyan tartalmas sós palacsintaalapnak is használható. Kiváló hozzá a csirkemájas töltelék, jó sűrűn, de akár szaftos húsokkal is megtölthető. Egyik kedvenc töltelékem a pikáns chillis csirkemell loksába töltve, félbe hajtva, jó vastagon megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
burgonya
200 g
búzafinomliszt
ízlés szerint só
vaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A héjában megfőtt burgonyát kihűtjük, kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a hengert kb. 15 egyenlő nagyságú részre vágjuk.
  3. Minden egyes kis adagot lisztes felületen kb. 1-2 mm vastag kör alakúra nyújtunk, majd szárazon, olaj nélküli, forró teflonserpenyőbe tesszük.
  4. A lepénykenyért villával megbökdössük, majd mindkét felén megsütjük. Miután elkészült, olvasztott vajjal megkenjük. Jó étvágyat!

 

Forrá: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása