TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli
Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli
Recept Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.7.2017

Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli

A burgonyás omett egy igazi spanyol különlegesség, és nemcsak reggelinek, hanem akár vendégváró falatnak is tökéletes. Laktató, tartalmas, szép, ízletes, minden megvan benne, amit egy tökéletes reggelihez kell. Ami különlegessé teszi, az a burgonya, amit jelen receptnél megfőztem. Ha több időnk van, akkor a burgonyát meg is süthetjük, és erre tesszük rá a tojásos keveréket. A pirított hagymát akár úgy is készíthetjük, hogy egy jó adag szalonnát zsírjára pirítunk, és ebbe tesszük bele a hagymát.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
burgonya
1 db
vöröshagyma
1 db
paprika (piros)
4 db
tojás
100 g
sonka
30 g
sajt
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát felkarikázzuk és forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A paprikát apróra kockázzuk és hozzáadjuk a hagymához. 5 percig együtt pirítjuk a hagymával.
  3. A burgonyát megmossuk és puhára főzzük. Felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikás hagymához. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy sütőtálat olajjal kikenünk, majd belekanalazzuk a zöldséges keveréket.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, majd ráöntjük a sütőtálban lévő zöldségekre.
  5. 200 fokos sütőbe tesszük és 10-13 percig sütjük. A sütés vége előtt reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!

Forrás: VK

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása