TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkás-sajtos sült karfiol
Sonkás-sajtos sült karfiol
Recept Sonkás-sajtos sült karfiol
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   20.7.2017

Sonkás-sajtos sült karfiol

Egy újabb remek egytálétel, ideális ebéd vagy vacsora a mindennapokra. Az elkészítése is rendkívül egyszerű, csupán elkeverjük az alapanyagokat, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, megsütjük, az utolsó pár pillanatban pedig megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Fűszerezésnek legutóbb csak sót és borsot használtam, de a tojásos-tejfölös szószba, amivel meglocsoljuk, bátran rakhatunk zúzott fokhagymát, és ízlés szerint egy kis szerecsendiót is. A gyerekek imádják, és végre a karfiolt nemcsak kirántva eszik meg.

Alapanyagok
1 db
nagyobb fej karfiol
200 g
reszelni való sajt
300 g
sonka
4 db
tojás
250 ml
tejföl
100 g
reszelt sajt
vaj a sütőtál kivajazásához
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A sütőformát kivajazzuk.
  3. A 200 g sajtot és sonkát felkockázzuk. Két tojást keményre főzünk és felkockázunk. A sajtot, sonkát és tojást elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a karfiolt, elkeverjük, majd beletesszük a kivajazott sütőtálba. Meglocsoljuk a maradék tojás és tejföl keverékével.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mikor már kész, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és amíg a sajt meg nem olvad, visszatesszük a sütőbe.

 

Blogom: Recepty akeber

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása