TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel
Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel
Recept Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   13.8.2017

Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel

Egy remekmű, amit annyi módon lehet elkészíteni, ahány ember a földön létezik. A marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel egy igazi luxus fogás (legalábbis férjem szerint), amivel szerencsére eddig mindenkit levettem a lábáról. Igaz, az elkészítése időigényes, de megéri a fáradozást. Finom, fűszeres, puha marhahús, igazi sűrű és ízes pörkölt, ami knédlivel, galuskával, de akár jó vastag szelet kenyérrel is tökéletes.

Alapanyagok
1.5 kg
marhahús (marhalábszár)
1 kg
hagyma
1 ev. kanál
édes őrölt pirospaprika
1 ev. kanál
csípős őrölt pirospaprika
30 g sűrített
paradicsom
6 gerezd
fokhagyma
kömény
majoránna
só, bors

Knédli:

20 dkg
füstölt sonka
1 db
kisebb hagyma
6 db
kockára szeletelt zsömle
4 db
tojás
150 g
rétesliszt
1 bögre
tej
1/2 csokor
petrezselyemzöld apróra vágva
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát felkockázzuk, forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt marhalábszárat.
  2. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával (édes és csípős is), borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és az őrölt köményt, forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húst puhára pároljuk.
  3. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és besűrítjük.
  4. Knédli:
    A hozzávalókat egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd 4 hengert formázunk belőle. A hengereket fóliába csomagoljuk, jó szorosan a két végét lezárjuk, majd 20 percig forrásban lévő vízben főzzük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása