TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Villámgyors sajtos kenyérlepény sonkával töltve
Villámgyors sajtos kenyérlepény sonkával töltve
Recept Villámgyors sajtos kenyérlepény sonkával töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   14.8.2017

Villámgyors sajtos kenyérlepény sonkával töltve

A villámgyors sajtos kenyérlepény sonkával töltve szinte percek alatt elkészül. A receptben megadott mennyiség két kisebb, vagy egy nagyobb adaghoz elég. Fő összetevői mindössze 1 evőkanál joghurt, 1 evőkanál reszelt sajt, 2 evőkanál liszt. A tészta szabadon tölthető, akár sonkával, pirított szalonnával, hagymával. Az elkészített tésztát már csak ki kell nyújtani, és mindkét felét aranybarnára sütni. Minél vékonyabb, annál hamarabb elkészül, a végeredmény pedig mesésen finom.

Alapanyagok
1 ev. kanál
natúr joghurt
2 ev. kanál
búzafinomliszt
1 ev. kanál
reszelt sajt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 kv. kanál
kristálycukor
sonka, hagyma, sajtkrém…
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A joghurtot a sóval, szódabikarbónával, cukorral és reszelt sajttal elkeverjük.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált lisztet és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát két egyenlő kupacra osztjuk.
  3. A kupacokból golyókat formázunk, majd a golyókat lisztezett deszkán kezünkkel kicsit szétlapítjuk. Rászórjuk a töltelékeket – sonka, pirított hagyma, hagyma, sajtkrém, szalonna… szinte bármi jöhet, amit szeretünk.
  4. A töltött tésztából golyót formázunk, majd palacsinta formájúvá nyújtjuk. A tészta mindkét felét vajjal kikent serpenyőben aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása