TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Karfiol ropogós tésztában
Karfiol ropogós tésztában
Recept Karfiol ropogós tésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   23.8.2017

Karfiol ropogós tésztában

A karfiolt ropogó tésztában még az is szeretni fogja, aki nincs oda a karfiolért. A zöldség rengeteg lehetőséget rejt magában, és a jó ropogós parmezános bunda az egyik ilyen megoldás. Vacsorának, ebédnek, uzsonnának is kiváló választás. Többnyire burgonyapürével tálalom, de volt már olyan, hogy a gyerekekkel együtt csak kezünkbe vettünk egy-egy rózsát és csak úgy megettük, majd pedig még egyet és még egyet, egészen addig, amíg meg nem ettük az egészet.

Alapanyagok

Tésztához:

2 db
tojás
80 g
búzafinomliszt
50 g
burgonyakeményítő
100 ml
tej
30 g
parmezán
csipet szerecsendió
csipet ó

Továbbá kell még:

1 db
karfiol
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Ez kb. 15 perc, de függ a rózsák nagyságától is.
  2. A tésztához minden hozzávalót összekeverünk. A megfőtt és lecsepegtetett, száraz karfiolrózsákat beleforgatjuk a tésztába, majd forró olajban megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása