TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Camembert sajtos cukkini fasírt
Camembert sajtos cukkini fasírt
Recept Camembert sajtos cukkini fasírt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   27.8.2017

Camembert sajtos cukkini fasírt

Ismét egy fantasztikus cukkinis recept, ami remek lehetőséget biztosít arra, hogy felhasználjuk a maradék cukkinit. A zöldséget és a camembert sajtot is nagyon szeretem, ezért egész egyszerűen a két hozzávalót házasítottam. Így született meg a camembert sajtos cukkini fasírt, amit most nem főételnek szolgáltam fel, hanem a sör mellé fogyasztottam a baráti társasággal. Hihetetlen finom: puha, kívül ropogós, a sajt pedig nagyon jó és különleges ízt kölcsönöz a fasírtnak.

Alapanyagok
1 db
fiatal cukkini (kb 250 g)
1 csomag
camembert
2 db
apróra vágott újhagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
zabpehely
2 ev. kanál
búzafinomliszt
1 db
tojás
zsemlemorzsa
majoránna
só, bors
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, nagy lyukú reszelőn héjával együtt lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a sót, elkeverjük a zabpehellyel és fél órára félretesszük. Ezalatt a sónak köszönhetően a cukkini nedvességet ereszt, és amit a zabpehely nem vesz fel, azt leöntjük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt camembert sajtot és a többi hozzávalót is (a zsemlemorzsa kivételével).
  3. Elkeverjük, majd a masszából kis golyókat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk.
  4. Forró olajon a golyókat aranybarnára sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása