TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-kakaós kalács
Almás-kakaós kalács
Recept Almás-kakaós kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.9.2016

Almás-kakaós kalács

Nagymamáink régi receptjeit elővéve, elcsodálkozunk azon, hogy mennyi hasonlóság is van a két generáció közt. Íme egy recept, amit nemrég találtam, kicsit feltuningoltam - ez az almás-kakaós kalács! És ahogy régen én szerettem, most épp úgy imádják az unokáim is!

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búza finomliszt
200 g
kristálycukor
3 db
tojás
150 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
3-4 db
alma
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojás kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük az olajat, a sütőporral összekevert lisztet, az apró lyukú reszelőn lereszelt almát, végül a kakaót.
  2. A tésztát egy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük, és 20 perc alatt 180 °C-on készre sütjük (elvégezzük a fogpiszkálótesztet – ha a tészta még ragadós, akkor tovább sütjük). A sütéshez kerek sütőformát használtam.
  3. Miután a sütemény megsült, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és gyümölccsel, és már tálalhatjuk is.

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása