TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Fűszeres csirkefalatok sörtésztában
Fűszeres csirkefalatok sörtésztában
Recept Fűszeres csirkefalatok sörtésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Fűszeres csirkefalatok sörtésztában

Manapság egyre különlegesebb ételekkel, hozzávalókkal találkozunk. Íme egy régi-új kedvenc, a fűszeres csirkefalatok sörtésztában. Ami egy olyan különleges módon tünteti fel a csirkehúst, mintha egy étterem sztárszakácsa készítette volna.

130 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Sörtésztához:

2 bögre
búza finomliszt
2 bögre
világos sör
1 kv. kanál
élesztőpor
csipet só

További hozzávalók:

500 g
csirkehús (én csirkemellet használtam)
2 ev. kanál
olaj
ízesítésnek fokhagyma, szabadon választott fűszerkeverék
olaj a kisütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porélesztőt és a sót, majd alaposan elkeverjük. A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele a sört. Ezután az alapanyagokat összekeverjük, majd 2 órát kelni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a húst. A csirkemellet kisebb darabokra szeljük, én most felcsíkoztam. A falatkákat sóztam, ráraktam a zúzott fokhagymát, és grillcsirke fűszerkeverékkel megszórtam. Ízlés szerint friss zöldfűszerek is választhatóak, sőt, a csirkefalatokat akár előző este is bepácolhatjuk. Miután a falatkákat megfűszereztük, étkezési fóliával befedjük és 1-2 órát pihentetjük.
  3. A csirkefalatokat belemártjuk a megkelt tésztába, és forró olajban készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta aranybarna. A csirkefalatokat salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása