TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Édes házi kiflik
Édes házi kiflik
Recept Édes házi kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   23.9.2017

Édes házi kiflik

A házi kiflit nagyon szeretjük, de az édes változatot is előszeretettel készítem. Tökéletes vajas-lekváros kiflihez, vagy akár nutellával megkenve. Nagyon jól illik egy nagy bögre gőzölgő kakaóhoz, reggelinél felnőtteknek pedig kávéhoz. Annyira finom, hogy sokszor még meg sem kell kenni, és a gyerekek még melegében lekapkodják a tepsiről és felfalják. Ha tehetem, legalább két tepsivel készítek, mert egy tepsiből a másnapi tervezett tízórai a suliba egy sem marad.

Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
5 ev. kanál
kristálycukor
1 db
vaníliacukor
25 g
élesztő
300 ml
félzsíros tej
80 g
vaj
2 db
tojássárga
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml langyos tejhez hozzáadjuk a vaníliacukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, a hozzávalókat egy tálba tesszük (a tejet leszámítva), majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Fokozatosan hozzáöntjük beledolgozzuk a tejet, majd az elkészült tésztát lefedjük és langyos helyre tesszük megkelni.
  3. Miután a tészta megkelt, 4 részre osztjuk, majd minden egyes kis adagból cipót formázunk, amit kör alakúra nyújtjunk, majd 4 egyenlő cikkre vágunk.
  4. Minden egyes kis tésztacikket a széles oldalánál fogva feltekerjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 15-20 percig pihentetjük, majd közvetlenül a sütés előtt a tetejét megkenjük egy kevés tejjel.
  6. 180 fokon 15-17 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása