TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Cukkinis kocka „Sacher”-módra
Cukkinis kocka „Sacher”-módra
Recept Cukkinis kocka „Sacher”-módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   30.9.2017

Cukkinis kocka „Sacher”-módra

Édes, finom kakaós kockát készítettem már céklából, és most pedig egy cukkinis változatot szeretnék bemutatni. Remélem, sokaknak elnyeri a tetszését, nekem az édesség nagyon bejött!. Kellemesen szaftos, kakaós, édes, a dió ropog a fogak alatt, a csokoládé a tetején pedig az egészet feldobja. Igazán fenséges finomság, és szinte hihetetlen, hogy mindez cukkiniből készült. A tetejét gyümölccsel díszítjük, utána pedig bezsebeljük az elismerést.

Alapanyagok

Tészta:

350 g
teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 csomag
sütőpor
170 ml
olaj
250 g
nádcukor
3 db
tojás
csipet só
50 g
kakaó
500 g
hámozott cukkini
150 g
durvára aprított dió
2 kv. kanál
fahéj

Szükségünk lesz:

200 g
baracklekvár
300 g
étcsokoládé (vagy főzőcsokoládé)
200 ml
33%-os habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meghámozott cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomjuk. Egy tálba beletesszük a tészta hozzávalóit és jó alaposan elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  2. Biztonság kedvéért tűteszttel ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ha megsült, kihűtjük.
  3. A süteményt megkenjük a lekvárral.
  4. Gőzfürdő felett a tejszínbe beletördeljük a csokoládét és felolvasztjuk.
  5. A csokoládés öntettel megkenjük a süteményt és megvárjuk, míg megköt.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása