A gomba igazán hálás konyhai alapanyag: nemcsak önmagában finom (pl. rántva), hanem számos egyszerű és összetettebb étel elengedhetetlen hozzávalója. A következőben 15 jobbnál-jobb pompás, gomba felhasználásával készült ételt gyűjtöttünk össze. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!
1. Zöldséges csirkemell csíkok kínai módra
Portobello vagy csiperke gombával készül ez a pompás főétel, jó sok zöldséggel és csirkemellel. Finom vacsora a mindennapokra!
A recept ITT található
2. Tejszínes-gombás sertéskocka
Ennél a fosánál természetesen a húsé a főszerep, de természetesen a gomba is elég sok szerepet kap. Pompás, laktató étel, fogyaszthatjuk rizzsel, burgonyával, de akár tésztával is.
A recept ITT található
3. Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya
Főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Az elkészítéséhez friss csiperkét használtunk.
A recept ITT található
4. Töltött csirkemell gombamártással
A gombamártás nemcsak rendkívül finom, hanem ha netán kiszáradna a csirkemell, akkor a mártással ellensúlyozni tudjuk.
A recept ITT található
5. Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal
A húsos gyors fogások kiemelkedő képviselője. A húsra csak rárétegezzük a jobbnál jobb feltéteket, és készre sütjük.
A recept ITT található
6. Gombamártás knédlivel
Bár a gombamártást elsősorban knédlivel ajánljuk, házi zsemlegombóccal is tökéletes. A mártás savanykás-pikáns állagát az ecetnek köszönhetően kapja.
A recept ITT található
7. Gombás krumplileves
Egyszerű és ízletes leves, őszi napokon nagyon jól esik egy tányérral, jó forrón.
A recept ITT található
8. Pikáns zöldséges csirkemell
A sok-sok zöldség és a gomba a további szószokkal együtt teszi igazán fantasztikussá a fogást.
A recept ITT található
Receptgyűjteményünk a következő oldalon folytatódik
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak