TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Rumos félholdak
Rumos félholdak
Recept Rumos félholdak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   23.10.2017

Rumos félholdak

Fantasztikus kis édesség, miben a finom rum íze köszön vissza. Csokoládéval kombinálva valami fantasztikus! Akár puncs aromát is használhatunk, ki mit kedvel. Így akár a rumos félholdak helyett puncsos félholdakat is készíthetünk. Én nemcsak egyszerű csokiöntetbe mártottam a krémmel megkent tésztát, hanem utána még étcsokoládés, boltban kapható csokiszósszal is díszítettem. A fehér csokoládé még jobban feldobja a finomságot!

110 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

210 g
búzafinomliszt
140 g
margarin
70 g
porcukor
2 db
tojássárga

Töltelék:

150 g
darált babapiskóta
100 g
vaj
125 g
porcukor
1 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
tej(szükség szerint akár több)

Csokiöntet:

150 g
főzőcsokoládé
75 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk, majd legalább egy órát hideg, hűvös helyen pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kis félholdakat szaggatunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 5-8 perc).
  3. A kis félholdak felére késsel rákenjük a tölteléket (mindent jó alaposan elkeverjük a hozzávalókat).
  4. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megköt, majd belemártjuk a csokoládéöntetbe. Ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása