TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Ízes csirketócsni burgonyapürével
Ízes csirketócsni burgonyapürével
Recept Ízes csirketócsni burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   24.10.2017

Ízes csirketócsni burgonyapürével

Az ízes csirketócsni kinézetre olyan, mint egy átlagos rántott szelet, de a látszat csal. A csirkehúst (mellet vagy combot) felkockázzuk vagy felcsíkozzuk, majd elkeverjük a hozzávalókkal. Olyan, mintha a csirkehusi finom tésztában lenne, majd ezt a masszát sütjük meg serpenyőben, forró zsiradékban. A tócsnik mérete lehet kisebb és nagyobb is, köretnek pedig burgonyapürét készítek.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb. 500 g
csirkemell vagy csirkecomb
3 db
tojás (L-es)
2 db
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
burgonyakeményítő
2 ev. kanál
ketchup
1 ev. kanál
szójaszósz
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
zsemlemorzsa
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
só, bors, ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kis kockára vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Elkeverjük az összes hozzávalóval és jól elkeverjük.
  3. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, majd egy kanállal kis kupacokat pakolunk a serpenyőbe és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása