TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Fahéjas kalács - fotókkal
Fahéjas kalács - fotókkal
Recept Fahéjas kalács - fotókkal
Alexa96    ·   26.10.2017

Fahéjas kalács - fotókkal

A kelt tésztából készült finomságok egy újabb remeke. A fahéjas kalács édes kelt tésztából készül, habkönnyű, a fahéjas cukornak köszönhetően pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Még melegében, szinte rögtön sütés után vajjal megkenem és beleforgatom a fahéjas cukorba, és be kell valljam, már ilyenkor lecsapok rá. Nem csak én, hanem a család többi tagja is. A tészta elkészítése is pofonegyszerű, a kalács fonása sem nagy munka, a tésztával pedig nagyon egyszerűen lehet dolgozni.

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 ml
tej
20 g
élesztő
90 g
kristálycukor
400 g
búzafinomliszt
50 g
vaj
30 g
olaj
2 db
tojás
csipet só

Tetejére:

4 db
fahéjas cukor
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrost és megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a felolvasztott vajat, a tojást és a sót, az olajat, majd tészta állagúvá dolgozzuk. Miután a tészta összeállt, liszttel megszórjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem növekszik.
  3. A megkelt tésztát 10 részre osztjuk. Mindegyik kis adagból kis hengert formázunk, félbe hajtjuk, majd befonjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, még fél órát kelesztjük, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, még melegében vajjal megkenjük és beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása