TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Tejfölös-mazsolás almatorta
Tejfölös-mazsolás almatorta
Recept Tejfölös-mazsolás almatorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   26.10.2017

Tejfölös-mazsolás almatorta

Egyszerű és nagyszerű almás sütemény a mindennapokra. Gyors, ízletes, igazi szezonális desszert, ami melegen és hidegen is kiváló. Én még mazsolával is megbolondítom, ízlés szerint pedig az almás réteget akár fahéjjal vagy fahéjas cukorral is megbolondíthatjuk (attól függ, mennyire savanyú a gyümölcs). A tetejét csak porcukorral megszórom, és már készen is áll a tálalásra. Néha vékonyra szeletelt alma és mazsola is kerül a tetejére, de a díszítés már csak apró részlet.

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
tejföl
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
250 g
búzafinomliszt
2 db
alma (nagy)
100 g
mazsola
50 g
vaj
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral felverjük – addig, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. A tojássárgáját, a felolvasztott vajat, a tejfölt, a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert lisztet elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
  3. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra kockázzuk, majd a kis almadarabokat zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Egy kör alakú sütőformát előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta felét, rákanalazzuk az alma felét, megszórjuk a mazsola felével, ráöntjük a maradék tésztát, a maradék almát és a maradék mazsolát.
  5. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Zdroj: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása