TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ananász Ananászos csodaszelet
Ananászos csodaszelet
Recept Ananászos csodaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   26.10.2017

Ananászos csodaszelet

Annyira lágy, annyira puha és annyira finom, hogy ez az ananászos sütemény tényleg megérdemli az ananászos csodaszelet nevet. A tészta puha és szaftos, a krém fantasztikus, szinte szétolvad a szájban. Kávéval, teával, kakaóval, de önmagában is csodálatos finomság. Készítettem már egy extra réteg tejszínhabbal is, a tetejét pedig nemcsak csokiöntettel és dióval lehet díszíteni, hanem akár reszelt csokoládéval, vagy bármilyen más öntettel.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1.5 bögre
rétesliszt
1.5 bögre
kristálycukor
2 db
tojás
1 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
szódabikarbóna
1 db
ananászkonzerv (300 ml)

Krém:

2 db
natúr krémsajt
2 doboz
vaníliapuding (pl. Danette)
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor

Befejezéshez:

csokiszósz
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az ananászt a levével együtt leturmixuljuk, hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a tojást, a cukrot, a szódabikarbónát, majd a tésztát tepsibe tesszük és 175 fokon aranyszínűre sütjük
  2. Miután megsült, megkenjük a krémmel (az összes hozzávalót alaposan elkeverjük), csokiöntettel és darált dióval díszítjük.
  3. 33x22 cm-es tepsit használtam.

 

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása