TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Puha muffin krémtúrós krémmel
Puha muffin krémtúrós krémmel
Recept Puha muffin krémtúrós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   29.10.2017

Puha muffin krémtúrós krémmel

A muffin nagyon hálás desszert, mert sok-sok változata, ízesítése létezik. Nemcsak az ízekkel hanem a külalakjával, a díszítéssel és a színekkel is játszani tudunk. Legutóbb ezt a puha muffint készítettem el lágy krémtúrós krémmel. A krémtúrót boltban vásároltam, de ha nincs kéznél, akkor lágy túrós és vaníliás, főzés nélküli desszertkrém keverékéből is fantasztikus krém varázsolható.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

210 g
finomliszt
110 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
olvasztott vaj (de nem forró!)
10 ev. kanál
olaj
8 ev. kanál
félzsíros tej
2 db
tojás

Töltelék:

200 ml
33%-os habtejszín
125 g
vaníliás krémtúró vagy lágy túró (amihez desszertkrémet adunl)
1/2 csomag
főzés nélküli vanília ízű desszertkrém (ha nem krémtúróval készítjük)
porcukor
szükség szerint tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojást a vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadunk 5 evőkanál tejet, 10 evőkanál olajat, beleöntjük az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Ha a tészta túl sűrű, akkor a maradék 3 evőkanál tejjel hígíthatjuk, szükség szerint pedig még több tejet adhatunk hozzá.
  3. A muffin sütőformába beletesszük a kosárkákat, majd 2/3-ig megtöltjük a tésztával. 180 fokon 20 percig sütjük – a sütési idő hozzávetőleges, és a sütőtől is nagyban függ. A kész muffinokat kihűtjük.
  4. Miután a muffinok kihűltek, a tetejét levágjuk, krémmel megtöltjük (habzsák segítségével), majd visszahelyezzük a kis kalapot. A tetejét porcukorral megszórjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Krém: a krémtúrót elkezdjük verni a habtejszínnel és 1-2 evőkanál porcukorral. Addig dolgozzuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Én kézi robotgépet használtam. Ha nincs kéznél vaníliás krémtúró, akkor először a túrót eldolgozzuk a habtejszínnel és a cukorral, majd beleszórjuk a desszertkrémet. Szintén jó sűrű krémet kell, hogy kapjunk. Ha a krém nem elég sűrű, akkor egy kis főzés nélküli vaníliás desszertkrémet adhatunk hozzá.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása