TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos koszorúk tojás nélkül, nemcsak karácsonyra
Kókuszos koszorúk tojás nélkül, nemcsak karácsonyra
Recept Kókuszos koszorúk tojás nélkül, nemcsak karácsonyra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   29.10.2017

Kókuszos koszorúk tojás nélkül, nemcsak karácsonyra

Ha szereti a kókuszos karácsonyi édességeket, süteményeket, akkor a kókuszos koszorúk tojás nélkül egy remek választás. Én nemcsak karácsonyra készítem el, hanem évközben is többször. Ennek egyik oka, hogy nagyon szeretem, a másik oka pedig az, hogy a család sem veti meg ezt a finomságot. A süteményt még melegében porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatom. Érdemes pár nappal karácsony előtt elkészíteni, hogy az ünnepekre kellően jó legyen az állaga.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
kókuszreszelék
250 g
vaj
250 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
100 g
burgonyakeményítő
2-3 ev. kanál
rum
vaníliacukorral elkevert porcukor (amibe beleforgatjuk a koszorúkat)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és kézzel eldolgozzuk. A rumot kanalanként adagoljuk hozzá, a mennyiséget saját magunk határozzuk meg. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztes felületen 5 – 6 mm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A tésztából korongokat szaggatunk (4-5 cm átmérőjű), majd a korongok közepéből még kisebb korongokat. Az így kapott kis koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A koszorúk felületén villával kis barázdákat formázunk, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük (a sütési időt a sütő is meghatározza). Nem kell túl sokig sütni, a tésztának szép világosnak kell maradnia – nem aranyszínűnek, inkább világosbarnának. A megsült koszorúkat beleforgatjuk a porcukros-vaníliacukros keverékbe, és miután kihűlt, jól zárható dobozban tároljuk.
  5. Megjegyzés: a koszorú tojás nélkül készült, ennek köszönhetően szép világosak, a burgonyakeménytőnek köszönhetően pedig szépen megmarad a formája is. Azt javaslom, hogy a süteményt pár nappal karácsony előtt készítsék el, mert pár napot pihennie kell, hogy igazán jó állagú legyen.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása