TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Klasszikus gombás burgonyaleves
Klasszikus gombás burgonyaleves
Recept Klasszikus gombás burgonyaleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   31.10.2017

Klasszikus gombás burgonyaleves

Sajnos nincs időm és lehetőségen gombászni járni, de legutóbb nővérem lepett meg egy jó nagy adag friss vargányával. A harmadát kiszárítottam, a másik harmadából tejszínes-gombás sertésszeletet készítettem, a harmadik harmadból pedig ezt a klasszikus gombás burgonyalevest készítettem. Elhiszem, hogy ez valakinek „túl sok gombás étel”, de mi nagyon szeretjük. Főleg a levest. Semmi cifra hozzávaló, a végeredmény pedig rendkívül finom!

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
friss gomba
2 - 3 db
burgonya
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
újhagyma (csak a fehér része)
2 db
babérlevél
5 db
szegfűbors
majoránna
ízlés szerint só, bors
szükség szerint alaplé
2 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
zsír
2 ev. kanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a meghámozott burgonyát felkockázzuk. A gombát és burgonyát edénybe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, a babérlevelet, a szegfűborsot, 2 l vízzel vagy alaplével felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forrástól számított 15 percig főzzük.
  2. A vajat és a zsírt a liszttel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Kevés hideg vízzel felöntjük, elkeverjük, majd egy szűrőn keresztül belepasszírozzuk a levesbe.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint ízesítjük, még 10 percig főzzük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása