TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tejszínes gombamártás burgonyával
Tejszínes gombamártás burgonyával
Recept Tejszínes gombamártás burgonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.11.2017

Tejszínes gombamártás burgonyával

A gomba szerelmeseinek egy újabb remek választás. A tejszínes gombamártás burgonyával ízletes és laktató fogás, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Van, aki sósabban, valaki savanyún, valaki pedig édesebben szereti, és ezeket az ízeket magunk is meg tudjuk oldani. Elsősorban főtt burgonyával tálalom, de knédlivel vagy zsemlegombóccal is nagyon finom. Sőt, akár főtt tésztára is tehetjük. Még egy kis friss, apróra vágott petrezselyemzöld a tetejére, és már kész is.

55 perc
Elkészítés
Alapanyagok
kb. 800 g
friss gomba
1 db
közepes hagyma
2 ev. kanál
vaj + 1 ev. kanál zsír
1 doboz
33%-os tejszín (250-300 ml)
1 doboz
tejföl (kb. 250 ml)
kb. 800 ml
tej
2 db
babérlevél
5 db
szegfűbors
ízlés szerint só, bors
2 ev. kanál
ecet
2 kv. kanál
cukor
2 ev. kanál
(púpos) búzafinomliszt
2 kv. kanál
őrölt kömény
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megtisztított gombát felszeleteljük. A hagymát a vaj és zsír keverékén üvegesre pirítjuk..
  2. A hagymához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk. Amint a gomba elkezd levet engedni, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd egy kevés vízzel felöntjük. A gombát puhára pároljuk (kb. 15 perc).
  3. A tejszínt, a tejfölt, a lisztet és a tejet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombához. További 15 percig főzzük, cukorral, ecettel és szükség szerint sóval ízesítjük.
  4. Ha kell, a mártás állagán tejjel vagy liszttel változtatunk.
  5. Knédlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk, de akár tésztához is adhatjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása